اگر فردی رمانتیک و احساساتی هستید شاید در مشاغل پیشنهادی ما موفقتر ظاهر شوید.
خیلی از ما ویژگیهای شخصیتی خاصی داریم که یا باید برای تغییر این ویژگیها تلاش کنیم یا شغلمان را متناسب با خصوصیات شخصیتیمان درنظر بگیریم. مثلا فردی که خیلی پرهیاهو و پرجنبوجوش است با استخدام در یک پست اداری از حرفهاش راضی نمیشود؛ برعکس، کارکردن در محیطهای کاری شلوغ که مشتریان زیادی دارد برای افراد کمرو و خجالتی مناسب به نظر نمیرسد.
افراد حساس و رمانتیک هم به محیطهای آرام نیاز دارند. این افراد خلاقیتشان زیاد است و در کارها و رشتههای مرتبط با هنر بیشتر مواقع موفق ظاهر میشوند و میتوانند احساسات شاعرانه را در کارهایشان دخالت دهند. پس اگر جزو افرادی هستید که طبع شاعرانهای دارید و البته دلتان نمیخواهد در محیطهای پر سروصدا کار کنید یا از ارتباط با ارباب رجوع فراری هستید، توصیه میشود شغلتان را از میان یکی از مشاغل پیشنهادی ما انتخاب کنید.
تعریف ایمنی صنعتی و حوادث
ایمنی صنعتی:
در محیط های صنعتی با وجود ماشین آلات و ابزار فراوان، غالبا کارگران در معرض خطرات گوناگون قرار دارند، با پیشرفت فن آوری و افزایش کاربرد ماشین آلات در تولید نیز مخاطرات و احتمال بروز حوادث در این گونه محیطها فزونی می گیرد.
ایمنی صنعتی علمی است که در پیشگیری از بروز حوادث در محیط کار به یاری انسان می شتابد و همواره در راستای حفاظت و حراست از نیروی کار و سرمایه گام بر می دارد.
تعاریف و محتوا:
اصولا" ایمنی صنعتی رشته ای است گسترده که به مجموعه تدابیر، اصول و مقرراتی گفته می شود که با به کارگرفتن آنها می توان نیروی انسانی و سرمایه را در برابر خطرات گوناگون در محیطهای صنعتی به گونه ای مؤثر و کارا نگه داری کرد و به این وسیله یک محیط کار بی خطر و سالم برای افزایش کارایی کارکنان بوجود آورد.
ایمنی :
تعریف ایمنی عبارت است از میزان درجه دور بودن از خطر، واژه (Hazard) که در تعریف علمی ایمنی آمده است، در واقع شرایطی است که دارای پتانسیل رساندن آسیب به کارکنان، تجهیزات و ساختمانها، از بین بردن مواد یا کاهش کارایی در اجرای یک وظیفه از پیش تعیین شده می باشد.
هنگامی که (Hazard) وجود دارد امکان وقوع اثرات منفی یاد شده وجود خواهد داشت.
کلمه (Danger) گویای قرارگرفتن در معرض یک (Hazard) است، یه این ترتیب ایمنی متضاد (Danger) بوده است، و در صدد حذف خطرات بالفعل موجود در محیط کار می باشد.
ایمنی به طور صد در صد و متعلق وجود ندارد و عملا هم هیچگاه حاصل نخواهد شد از اینروست که گفته می شود ایمنی حفاظت نسبی در برابر خطرات است.
منظور از ایمن و غیر ایمن چیست؟
یک مکان، یک کار معین و یا یک دستگاه زمانی ایمن انگاشته می شود که احتمال خطر مرگ، مجروح شدن و یا ابتلا به بیماری برای کسانیکه در آنجا بوده یا با آن دستگاه کار می کنند در حد قابل قبول پایین باشد. به طور کلی، میتوان چنین گفت که میزان خطر قابل قبول با پایین آمدن سطح ایمنی، افزایش و با افزایش سطح ایمنی کاهش می یابد. در واقع بهداست حرفه ای بیماریها را کاهش می دهد و ایمنی صنعتی به کاهش تمام خطرات می پردازد.
مهندسی ایمنی صنعتی:
با توجه به تعریف ایمنی، مهندسی ایمنی عبارت است از " مقررات یا نظامی که برای کاهش وقوع حوادث از طریق حذف یا کنترل خطرات بکار می روند ) در مهندسی ایمنی صنعتی مسائلی که ایمن کردن محیط کار مورد توجه قرار می گیرند عبارتند از: الف- پیشگیری از حوادث ب- عوامل انسانی ج- طراحی و جا نمایی دستگاهها و تجهیزات د – مدیریت و راهبری ایمنی ه – آموزش و – بازرسی
حیطه فعالیت مهندسی ایمنی امروزه گسترده تر شده است و به شاخه ها و گرایشهای گوناگون دانشگاهی گسترش یافته است که عبارت است از : 1- مدیریت خطر 2- پیشگیری از خطرات 3- مهندسی آتش سوزی 4- کنترل خطر
مدیریت و راهبری ایمنی:
مدیریت، مسئول ایمنی و بهداشت کارکنان است، همانگونه که یک مدیر برای بهره وری وسود آوری مسئولیتی سنگین دارد، در مورد ایمنی و بهداشت نیز چنین وضعیتی صادق است تولید از دست رفته ممکن است از طریق بهبود مدیریت مجددا بدست آید. اما هیچ راهی برای جبران تلفات انسانی که در نتیجه بروز حوادث حاصل می شود، وجود ندارد. این نکته مورد توافق متخصصان علم مدیریت است که تنها 15 درصد از مشکلات سازمان یا کارخانه ممکن است بوسیله کارکنان حل و کنترل شود، در صورتیکه 85 درصد این مشکلات را می توان از طریق مدیریت مهار کرد.
عوامل اصلی در مدیریت ایمنی:
1- برنامه ریزی ایمنی 2- سازماندهی ایمنی و فعالیت های آن 3- هدایت برنامه های ایمنی 4- کنترل عملکرد ها و نتایج حاصله
بهداشت و ایمنی :
بهداشت به معنای مصون داشتن کارکنان از بیماری و سالم نگهداشتن وضعیت جسمانی و روانی آنهاست ایمنی به معنای محافظت کردن کارکنان از آسیبهای مربوط به حواد کاری است. این عوامل حائز اهیمت است، زیرا کارکنانی که از سلامتی برخوردارند و در محیطی ایمن کار می کنند ثمر بخش ترند. به این دلیل مدیران آینده نگر، حامی برنامه های پیشرفت بهداشت و ایمنی هستند. امروزه به دلیل ملاحظات قانونی تمام سازمانها موظف به مراقبت بهداشت و ایمنی کارکنان خود هستند.
ایمنی در افزایش بهره وری :
لازم به ذکر است که اصول ایمنی و بهداشت حرفه ای نیز علاوه بر اثرات غیر مستقیم بر بهره وری و بازده اقتصادی واحدهای صنعتی، بطور مستقیم بر این موارد تأثیر دارد.
بطور کلی خسارات مالی یا جانی، عواقب و پیامدهای منفی تمامی حوادث صنعتی را تشکیل می دهند.
بنابراین وقوع حوادث یا سبب آسیب دیدن دستگاهها و تجهیزات مواد خام، مصولات یا محیط کار می شود و یا صدمات غیر قابل جبران جسمی و جانی را به همراه خواهد داشت.
مزایای توجه به رعایت اصول ایمنی و بهداشت حرفه ای به شرح زیر است :
برای کارگر :
1- افزایش روحیه 2- کاهش فشار کار 3- کاهش جراحات و صدمات 4- کاهش حوادث 5- افزایش راحتی 6- افزایش حفظ رفاه و سلامتی 7- افزایش سطح بهداشت کار
برای کارفرما :
1- کاهش حوادث 2- افزایش کیفیت محصول 3- افزایش کارایی کارکنان 4- کاهش خطاها 5- کاهش مخارج درمانی کارگران 6- استفاده بهتر از نیروی انسانی 7- کاهش مخارج تولید.
حفاظت و ایمنی :
وظیفه مدیریت در امر حفاظت و ایمنی در محیط کار چیست؟
لازم است مدیران و کارفرمایان به اهمیت و ارزش حفاظت صنعتی پی ببرند. باید از زیانهای مادی ناشی از حوادث صنعتی (اعم از مستقیم و غیر مستقیم) آگاهی داشته باشند مضافا" از همه مهمتر به ارزش و منزلت عامل انسانی و سلامت او توجه کند. لازم است مدیریت بر تمام کارکنان و محیط کار تأثیر داشته باشد وعوامل ایمنی محیط را که در کم کردن حوادث مؤثرند به نحو مطلوب بشناسند و کوشش و توان خود را در حفظ و سلامت کارکنان و ماشین آلات به نحو مطلوب مصرف کند.
ایمنی محیط کار :
ایمنی شرایطی است که منابع انسانی را از عوامل مضری که می تواند سلامتی آنان را به خطر اندازد، مصون می دارد مسئولیت عمده ایمن سازی محیط کار به عهده مدیران سطوح بالای سازمان بویژه مدیران پرسنلی است. البته اهمیت همکاری کلیه کارکنان را در محیط امن نمی توان نادیده گرفت.
بعبارت دیگر ایمنی کار عبارت است از : فراهم آوردن موجباتی که از بیماریها و حوادث ناشی از کارهای صنعتی جلوگیری می کند. یعنی هر چه تعداد حوادث ناشی از کار کمتر باشد می توان گفت که ایمنی بیشتری در محیط کار وجود دارد.
حوادث ناشی از کار:
هر سال میلیونها حادثه ناشی از کار در دنیا اتفاق می افند. برخی از این حوادث باعث مرگ و برخی دیگر موجب از کار افتادگی موقت می شوند که ممکن است ماهها دوام یابد. حوادث ناشی از کار سبب ناراحتی افراد بشر و زیانهای اقتصاد می گردند. و جامعه متحمل خسارات فراوان می شود. به همین جهت جلوگیری از آنها وظیفه ای مهم و اساسی است.
الف- تعریف حادثه :
آنچه انسان را ناخواسته از مسیر زندگی طبیعی منحرف ساخته و برای او ناراحتی جسمی و روانی و یا خسارات مالی ایجاد نماید، حادثه نامیده می شود. در دایره المعارف سازمان بین المللی کار ، حادثه چنین تعریف شده است : (( حادثه عبارت است از یک اتفاق پیش بینی نشده و خارج از انتظار که سبب صدمه و آسیب گردد )) تعریف حادثه ناشی از کار عبارت است از حادثه ای که در حین انجام کار و به سبب آن برای بیمه شده اتفاق می افتد. مقصود از حین انجام کار تمامی اوقاتی است که بیمه شده در کارگاه، مؤسسات وابسته، ساختمانها و محوطه آن مشغول کار باشد، یا بدستور کارفرما در خارج از محوطه کارگاه مأمور انجام کاری می شود. ضمنا" تمام اوقات رفت و آمد بیمه شده از منزل به کارگاه و بالعکس جزء اوقات کار محسوب می شود.
دلایل ایجاد حوادث :
حوادث معمولا نتیجه شرایط و یا عملیات نامطمئن و نا ایمن است شرایط نا ایمن شامل استفاده از تجهیزات بد طراحی شده و غیر مجهز، محیط پر خطر به عنوان نمونه، لیز بودن زمین بدلیل ریختن آب، یا ابزار و تجهیزات قدیمی و مستهلک است. عملیات نامطمئن و نا ایمن است از سوی کارکنان و بدلیل استفاده نامناسب از ابزار و تجهیزات است. باید توجه داشت که تمام عملیات غیر ایمن منتهی به حادثه در محیط کار نمی شود و تمام حوادث به آسیب و صدمه ختم نخواهد شد بسیاری از مسئولین رسیدگی و بررسی حوادث معتقدند که اکثر حوادث در نتیجه خطای انسانها بوجود می آیند. البته حوادثی نیز بدلیل نقص ابزار و تجهیزات یا محیط کاری نا ایمن رخ داده است. اما در بیشتر موارد به مزایای ایمنی ابزار و تجهیزات و محیط مطمئن از سوی کارکنان توجهی نشده ، یا توصیه های ایمنی و احتیاط های لازم نادیده گرفته شده اند.
ب- انواع روش طبقه بندی حوادث :
حوادث ناشی از کار را می توان به روشهای گوناگونی طبقه بندی نمود :
1- حوادث بر حسب افراد بوجود آورنده طبقه بندی می گردند، مانند : مدیر ، استاد کار و کارگر
2- حوادث را بر حسب علل آنها طبقه بندی می نمایند. مانند: ماشین آلات ترابری ، انفجار و آتش سوزی و مواد سمی
3- حوادث را بر حسب کیفیت عملی که باعث حادثه گردیده، طبقه بندی می کنند، مانند: برداشتن حفاظ از روی دستگاه، عدم احتیاط لازم هنگام کار و راه اندازی دستگاه بدون اجازه.
4- حوادث را بر اساس شرائط محیط بوجود آورنده طبقه بندی می کنند، مانند: عدم روشنایی کافی، تهویه نامناسب، سر و صدا در محیط کار
ج- روشهای پیشگیری از حوادث :
1- وضع مقررات قانونی 2- تعیین اصول و میزانها 3- بازرسی 4- تحقیقات فنی
5- تحقیقات پزشکی 6- تحقیقات روانشناسی 7- تحقیقات کاری 8- آموزش
9- راهنمایی و تشویق 10- مزایای مالی 11- تشکیل کمیته حفاظت و بهداشت کار در کارگاه
مشاغلی که بیماریهای مفصلی و تنفسی به همراه دارند+توصیهها
فاطمه مرادی در گفتوگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری تسنیم، اظهار داشت: مشاغل به 2 دسته یدی و نفسانی یا فکری یا ذهنی تقسیم میشود و به طور خلاصه مشاغل یدی فعالیت بدنی جزء شغلشان است و این افراد، فعالیت سنگین بدنی به جسمشان آسیب نمیرساند بلکه زمانی آسیب میبینند که یک دفعه آن را رها کنند مانند اینکه یک دفعه بازنشسته شوند که این مسئله به عادت داشتن بر میگردد که در طب سنتی میگویند اگر به چیزی عادت داری یک دفعه آن را رها نکن.
به گفته وی برای یک سری بیماریها باید عادتشان را ناگهانی رها کنند اما اکثراً میگویند که آرام آرام باید ترک داده شود چون مغز خیلی با آن مسئله عادت کرده است؛ کسی که کارش یدی است، تغذیه و خوابش بسیار مهم است و حتی میگویند هر چند روز یکبار دست از این کار یدیشان بکشند و یک سری فعالیت فکری انجام دهند یعنی دو تا سه روز کار کنند و یک روز استراحت کنند.
این پزشک و پژوهشگر عنوان کرد: حتماً هوای آزاد و استحمام مرتب خیلی مهم است. در بین مشاغل یدی کشاورزی از همه مشاغل با حفظ تندرستی، بیشتر ارتباط دارد چون کشاورزان در هوای آزاد کار میکنند و غذاهای رنگارنگ و روهم خوریهایی که بقیه شغلها ممکن است داشته باشند، ندارند.
مرادی افزود: مرگ و میر هم در کشاورزان خیلی کمتر است البته ضرر و زیانهایی هم دارند، به خصوص آنهایی که از نظر استطاعت مالی پایین تر هستند ولی اضطراب و استرس کمتر دارند و در گذشته حتی میگفتند که اصلاً بیماریهای روانی در کشاورزی وجود نداشته است.
وی خاطرنشان کرد: انواع مشاغل دیگر مثل معدن کاران دچار مشکلات تنفسی، بیماریهای نزلهای، بیماریهای چشم میشوند، همچنین مشاغلی که با آب سرو کار دارند مانند شالیکاران، ملوانان و نجات غریقها بیشتر دچار بیماریهای التهابهای تنفسی و مفصلی میشوند و توصیه میشود که حتماً لباسهای گرم بپوشند و شربتهای مزاج گرم بنوشند.
انتهای پیام/
موقع زلزله در کجا ها بهتر است پناه ببریم یا به ایستیم
خواهش ميکنم به علت اهميت اين مطلب تا ميتوانيدآنرا به همه بفرستيد بخصوص به آناني که در ايران زندگي ميکنند
Triangle of Life: without listening or reading, simply by looking at these photos, you can learn more than in a thousand words about how to protect yourself…
Real Demonstration of the “Triangle of Life”
If you are inside a vehicle, come out and sit or lie down next to it. If something falls on the vehicle, it will leave an empty space along the sides. See below
Error! Filename not specified.
NEVER
.
عوامل مکانیکی محیط کار:
موارد زیر میتواند در کاهش این عوامل کمکدهنده باشد:
1. بررسی محیط کار : قبل از عمل کردن دستگاهها و ماشین آلات اپراتور باید خطراتی مثل عدم اتصال به خاک ,خرده ریزها و ضایعات , خطوط برق,محلهای محافظت نشده یا شرایط خطر زا که توسط دیگر افراد ایجاد شده است را بررسی کند.ماشین آلات نباید به هر صورتی بکار برده شوند بلکه با توجه به دستور العمل سازنده آن باید از آنها استفاده شود.
2. بازرسی: تمام تجهیزات باید طبق برنامه دوره ای و زمانی توسط اواپراتور بازرسی شود. این بازرسی باید شامل چک کردن وضعیت نگهداری روزانه مطابق با دستور العمل سازنده ماشین و بازرسی چشمی ماشین برای خرابی دستگاه و یا تجهیزاتی که به نظر میآید به درستی کار نمی کنند و باید قبل از عمل دستگاه تعمیر شوند , باشند.
3. هیچ گاه تجهیزات را برای مقاصدی که برای آن ساخته نشده ، بکار نبرید.
4. هر شرایط غیرامن را گزارش دهید.
5. هرگز برحسب شانس کار نکنید: در مکانهای نامتعادل که باعث عدم تعادل و ثبات می شود کار نکنید. اگر کارگران باید از سکوها بالا و پایین بروند باید امکانات این کار فراهم شود.
6.آموزش:کارگران باید با یک مدل کاربردی قبل از براه اندازی تجهیزات آموزش داده
شوند. این راهنمایی باید شامل یک مرور کلی از دستور العمل به کار اندازی دستگاه توسط سازنده , موقعیت مکانی تمام دستگاههای ضروری و اورژانس , چکهای نگهداری روزانه, محدودیت ماشینها و ایراداتی که در کار با ماشینها ممکن است با آنها مواجه شویم, باشد.یک کارگر نباید بروی مکان بلند متحرکی کار کند مخصوصا در حالتی که تواناییهای وی بر اثر بیماری , داروها و یا استفاده از الکل تحلیل رفته است.
7. استفاده از سکوهای بلند برای کار در نزدیکی سیکلهای تولیدی جریان الکتریسیته تعبیه نشده اند.
8. عملکرد هر قسمت باعث بوجود آوردن یک سری از خطرات و صدمات می شود که بعضی قابل پیشگیری بوسیله وسائل مکانیکی نیستندبلکه می توان بوسیله هوش و ذکاوت و مراقبت و داشتن حس همکاری آنرا پیشگیری نمود.بنابراین اساسا داشتن اپراتور های لایق و ذیصلاح لازم است که از نظر فیزیکی و روحی مناسب باشند و برای کار با دستگاهها آموزش دیده باشند.
9. باید همواره خطرات ناشی از طنابها , سیمهای برق , شلنگهاو ... را مد نظر داشت تا وقتی که سکوها بلند می شوند و یا تجهیزات حرکت می کنند به آنها گیر نکنند.
10. دستگاهها و ماشین آلات را به هر روشی تغییر و اصلاح نکنید.
11. در مورد وسایل بالا رونده , در حالتی که سیمهای برق و خطوط نیرو در بالای آنها هستند , نباید بالا بروند مگر اینکه ایزوله شده باشند.
12. این وظیفه اپراتور است که اجازه ندهد بار دستگاهها از آنجه که سازنده آن معیین کرده و از لحاظ ایمنی مورد قبول است, بیشتر نشود و حرکات اضافه دستگاهها جلوگیری کند.
13. ماشین آلات متحرک نباید حرکت داده شوند مگر تا وقتی که اپراتور مشخص کند که در مسیر حرکت دیگر پرسنل حضور ندارند و یا کلا خطری متوجه کسی نیست.
14. تحت هیچ شرایطی ماشین آلات نباید خارج از آنچه سازنده دستگاه مشخص کرده است و مورد قبول سازنده است تغییر پیدا کند.بعلاوه هنگامی که یکی از دستگاههای ایمنی فعال نیست نباید از ماشین ها استفاده شود.
15. وقتی که متوجه اشکال و یا صدای نا مانوسی در دستگاه شدید دستگاه را قفل و خاموش کنید تا از شروع بکار مجدد و یا حرکت دستگاه توسط هر شخص ناوارد جلوگیری بعمل آید.
توصیه های دیگر:
ü دستور العمل کاری که برای ماشین آلات توسط سازنده تهیه شده است را همیشه به دقت بخوانید . هرگز از آنچه که تولید کننده مشخص کرده است تجاوز نکنید. تمام تجهیزات باید نصب شوند و به طریقی که تولید کننده پیشنهاد می کند بکار گرفته شوند.
ü بازرسی و چکهای چشمی روزانه که سازنده دستگاه معین کرده است را برای
وسایل نقلیه و محیط کاری بکار ببرید تا مطمئن شوید که هر دو از دیگر افراد
وسایل اضافی مبرا باشند.
ü نرده های حفاظتی:ماشینهای بالا رونده را بدون داشتن نرده های حفاظتی مورد استفاده قرار ندهید. بروی نرده های حفاظتی ناستید و از آنها برای حمل مواد استفاده نکنید مگر اینکه برای این منظور طراحی شده باشند و اجازه ندهید بر روی سکوهای بالا رونده بیش از حد مجاز بار و مواد قرار دهند.
ü همراه از کمر بند ایمن و تسمه ای حفاظتی استفاده کنید
ü به سکوهای ریلی در حین کار تکیه نکنید.
ü هرگز روی سکوهای مرتفع از نرده بان و دیگر وسایل مشابه برای دستیابی به ارتفاع بیشتر استفاده نکنید.
ü تمام پرسنل در محیط کار باید توجیه شده باشند . از رفت و آمد های غیر ضروری بپرهیزید.
ü پایه ها و دکلها باید بر طبق پیشنهاد تولید کننده بکار گرفته شود.
ارائه راهکارهای ایمنی جهت کاهش سوانح و افزایش بهره وری در محیط کار
چکیده :
بهداشت و ایمنی کارکنان یکی از مسائل بسیار مهمی است که کارفرمایان باید مد نظر داشته باشند . سوانح هر ساله در محیط کار موجب از بین رفتن و معلولیت تعداد زیادی از کارکنان و ایجاد مبالغ هنگفتی زیان و خسارت می شود . اینگونه سوانح نه تنها باعث می شود که کارکنان گاهی برای همیشه سلامت خود را از دست دهند بلکه خانواده و جامعه را با مشکلات اجتماعی و اقتصادی نیز مواجه می سازد .
در این مقاله به طور مختصر به علل ایجاد حوادث ، اندازه گیری و محاسبه ضریب ضایعات و روش های پیش گیری از حوادث و پایین آوردن نرخ حوادث پرداخته ایم تا با کاهش حوادث و ارتقاء سطح بهداشت و ایمنی و ایجاد محیط کاری سالم و ایمن قادر به بهینه سازی نیروی انسانی و افزایش کارایی کارکنان و رضایت خاطر آنها شویم و سازمان را برای رسیدن به اهداف یاری دهیم .
مقدمه
با بوی بد چاه چه باید کرد؟
بوی بد چاه دستشویی و ظرفشویی و حمام از آن چیزهایی است که ممکن است هر از گاه برود روی اعصاب اهل منزل. خیلی اوقات، آدم نمیداند چهطوری باید از شر این بوهای مزاحم خلاص شود؛ بویی که اگر دواماش در خانه طولانی بشود، قطعا تمام اعضای خانواده را آزار میدهد. در «خانه سالم» این هفته گفتگویی داشتهایم با دکتر محمد منشوری، دکترای تخصصی مهندسی محیط زیست (گرایش آب و فاضلاب) درباره زوایای پیدا و پنهان همین مساله….
اسکناس بیماری می آورد
تندرستی، نشاط و کارایی هر فردی بستگی به کارکرد خوب دستگاه گوارش او دارد. شما که هر روز از دل درد، سوءهاضمه، خستگی، بی حالی و… شکایت دارید آیا می دانید که این مشکلات از کجا نشات می گیرند؟
علت بیشتر بیماری های دستگاه گوارش مداومت در مصرف مواد غذایی مضر، تاریخ گذشته و از همه مهم تر غیربهداشتی است. معمولا مواد غذایی ناسالم بیشتر در اغذیه فروشی های غیربهداشتی عرضه می شوند.
امروزه اکثر افراد به دلیل مشغله کاری ممکن است در هفته چندین بار به این اغذیه فروشی ها مراجعه کنند. معمولا زمان مراجعه به این جور مکان ها وقتی است که فرد بشدت گرسنه بوده و کمتر به نکات بهداشتی توجه دارد.
بنابراین فرد بدون توجه به این مسائل غذای خود را خورده و پس از مدتی احساس سوزش معده، سنگینی، بی حالی، خستگی مفرط و گاها شکم درد، اسهال یا استفراغ می کند.
در این مواقع برخی افراد به این مشکلات توجهی نکرده و آن را امری طبیعی تلقی می کنند، ولی در مقابل، برخی افراد هم هستند که موشکافانه این مشکلات را بررسی کرده و به دنبال علت آن می گردند.
حال این پرسش مطرح می شود. چه عواملی می تواند منجر به بروز این مشکلات شود؟
در نگاه اول برخی از تهیه کنندگان ساندویچ، مستقیما با دست خود ماده غذایی یا سبزیجات و امثال آن را که باید به تمیزی آنها نیز شک کرد، لای نان گذاشته و با همان دست پول دریافت می کند و در صندوق گذاشته و باقی آن را می پردازد.
در این مرحله باید دانست اسکناس آلوده ترین جسمی است که در دست هر شخص سالم و بیمار در گردش است و باکتری و ویروس های زیادی آن را آلوده کرده اند.
طبیعی است که تهیه ماده غذایی در چنین شرایطی، آلوده و پر از میکروب و ویروس شد و به احتمال زیاد موجب بروز عوارض و ناراحتی های گوارشی در مصرف کننده می شود.
در نگاه دوم گاهی برخی تهیه کنندگان مواد غذایی با دستی که در هنگام عطسه، سرفه، گرفتن بینی یا هنگام خشک کردن عرق صورت و گردن آلوده شده است غذای شما را آماده می کنند در این زمان ویروس هپاتیت، سرماخوردگی و هزاران میکروب بیماریزای دیگر می تواند براحتی به غذای شما منتقل شوند.
در نگاه سوم در کل ماده غذایی از ترکیبات مضر و چربی های ناسالمی تشکیل شده است که بدن براحتی قادر به هضم و جذب آنها نیست.
بدن در مواجهه با ورود مواد غذایی ناسالم
هر ماده غذایی پس از ورود به بدن بعد از آن که در مدت زمانی معین، به شیره معده آغشته و هضم شد برای جذب وارد روده می شود. حال اگر این ماده غذایی دارای ترکیبات مضر یا غیربهداشتی باشد و از لحاظ دستگاه گوارش هضم شدنی نباشد، کار معده و روده زیاد می شود.
وقتی که معده به دلیل ترکیبات مضر نتواند به سرعت ماده غذایی را هضم و وارد روده کند، ماده غذایی به مدت طولانی تری در معده باقی مانده، تخمیر شده و در نتیجه تولید گاز، دردشکم، سوزش معده، سنگینی و کسالت در مصرف کننده عارض می شود.
این ناراحتی ها گذشته از فشاری که به قلب وارد می آورد، اثری نامطلوب در روحیه و قیافه شخص داشته و حالت پژمردگی و خستگی که نشانه عدم تندرستی است ایجاد می شود.
البته شدت ناراحتی و عوارض حاصله بستگی به میزان مواد مضر و ناسالم ماده غذایی دارد.
وقتی این غذا به صورتی وارد روده و جذب گشت، چون در خون تولید سم و عوارض گوناگون می کند، کار کبد نیز زیاد شده و برای دفع این سم با تولید و ترشح ماده ضدسم می کوشد تا از اثر نامطلوب آن در خون و سایر ارگان های بدن جلوگیری کند.
واضح است چنانچه چند بار مصرف این گونه مواد در غذای روزمره تکرار شود، عوارض نامطلوب آن دائما در فعالیت، هضم، جذب و تنظیم دستگاه گوارش اختلال ایجاد کرده و بتدریج موجب تخریب سلول های جدار معده، روده، اثنی عشر شده و تورم، زخم، انواع کولیت ها، شکم درد، استفراغ، اسهال و یبوست مزمن عارض می گردد.
معمولا این نوع ناراحتی ها سال های سال موجب درد و رنج در بیمار گشته و به دلیل فشاری که به کبد می آید، زمینه تورم و بزرگی این عضو را نیز فراهم می آورد.
بنابراین اگر هنگام غذا خوردن در مصرف هر نوع غذایی که در سلامت و بهداشت آن تردید دارید، دقت کنید، مطمئنا تندرستی و آسایش خود را حفظ خواهید کرد.
فاخره بهبهانی
jamejamonline
حقایقی شگفت آور در مورد نشستن !
انسان امروزی بیش از هر زمان دیگری در طول تاریخ می نشیند. این موضوع مشکلاتی را در زندگی روزمره موجب می شود که نیاکان ما تاکنون تجربه نکرده بودند. تا جایی که هرگز فرصت نکرده ایم به این حقیقت بیندیشیم که نشستن طولانی، خطر مرگ را تا ۴۰% افزایش میدهد!
این اینفوگرافیک حقایقی شگفت آور از آسیب های نشستنهای طولانی مدت را به ما میآموزد. امید که درس بگیریم و با بهترین روش ها پای حقمان که ایستادن است بایستیم !
تاثیر عجیب رنگها در زندگی
اگر کم خواب هستيد وسايل اتاق خواب را به رنگ بنفش درآوريد يا از چراغ خواب به رنگ بنفش استفاده کنيد. رنگ بنفش آرامش دهنده و خوابآور است .
هشدار در مورد وسایل گرما زا
اطلاعات فنی وحفاطت ایمنی بنزین
atashsetizanمنبع /
شيلنگ
رعايت نكات ايمني در خصوص استفاده از شيلنگهاي مناسب براي اتصال وسايل گاز سوز به لوله كشي گاز از اهميت ويژه و حساسي بر خوردار مي باشد وچنانچه اين موارد ناديده گرفته شده و يا كم اهميت شمرده شوند در نهايت باعث بروز اتفاقات ناگوار خواهند بود.لازم است قبل از اينكه وسيله گاز سوز خود را به سيستم لوله كشي گاز وصل نماييد به چند نكته مهم توجه داشته باشيم:
18نکته ي کوتاه وپرفايده در رابطه با استفاده ازيخچال وفريزر در خانه
1- محل قرار گرفتن يخچال
از قرار دادن يخچال يا فريزر در مجاورت دستگاههاي گرمازا مثل اجاقگاز، آبگرمکن، شوفاژ و نور مستقيم خورشيد بپرهيزيد.
فضاي پشت يخچال و فريزر بايد حداقل بيست سانتيمتر، براي گردش هوا، با ديوار فاصله داشته باشد. مطمئن شويد که يخچال يا فريزر روي يک سطح تراز قرار گرفته و در آن به طور کامل بسته ميشود.
۸ قدم برای کاهش زباله خانگی
۱) برای حفظ محیط زیست بهتر است از ابتدا هنگام خرید و انتخاب مبلمان خانه دقت کنید و وسایلی را انتخاب کنید که بتوانید مدت زمان بیشتری از آنها استفاده کنید. مبلمانی که به سرعت از مد میافتند و پس از مدت کوتاهی دیگر نمیتوان از آنها استفاده کرد، انتخاب مناسبی نیستند.
روانشناسی محیط کار
اگر افراد در یك روز كاری، دارای خلقوخوی شادی باشند، به احتمال زیاد نسبت به روزهای دیگر، خلاقتر هستند
شادمانی موجب ارتقای بهرهوری میشود!
افراد شاد، بهتر از دیگران كار میكنند:
- افراد شاد، حامل پیامها و رفتارهای شادیبخش هستند و در محیط كار، روابط خوبی با همكاران دارند درنتیجه:
- در كار گروهی، همكاری بهتری خواهند داشت.
- اگر مدیر باشند، روابط خوبی با كاركنان دارند.
- اگر در مشاغل اداری و خدماتی باشند، مشتریان راضیتر خواهند بود.
- اگر در بخش فروش باشند، میزان فروش بیشتری خواهند داشت.